Головна » 2017 » Травень » 16 » Поетичний травень
16:17
Поетичний травень

12 травня відбулося відкриття обласного фестивалю «Поетичний травень». Захід стартував на батьківщині його засновника – Петра Ребра – у с. Білоцерківка і був приурочений 85-річчю від дня народження поета.

До села завітали поети і письменники Запорізького краю: Микола Білокопитов, Віра Коваль, Пилип Юрик, Любов Геньба, Олександр Медко, Ганна Лупинос, Ольга Стадніченко, Анатолій Сердюк та інші митці красного слова

Гості відвідали обійстя брата письменника – Григорія Павловича, побували у володіннях дитинства Петра Ребра.

Побували у рідній школі, де навчався Петро Павлович. Міні-музею, що знаходиться у кабінеті української літератури, подарували свої збірки. Донька поета, Оксана Петрівна, передала в дар друкарську машинку, листи від земляків та макет книги «Моя Білоцерківка», упорядкований власноруч письменником.

У сільському будинку культури відбувся літературно-мистецький фестиваль «Поетичний травень». Учні Білоцерківської, Благовіщенської, Комиш-Зорянської, Шевченківської шкіл із захватом «гортали сторінки» літературного журналу «Великий Білоцерківець», який підготували учасники літературного гуртка «Світлиця» (керівник Романенко Т.О.).

Письменники і громадські діячі продовжили творчу зустріч: читали власні поезії, ділилися спогадами про нашого земляка, спілкувалися з учнями.

Свої штрихи до портрету земляків-письменників «додав» Заслужений діяч культури і мистецтв, співак і композитор Анатолій Сердюк, виконавши пісні на слова П.Ребра, А.Рекубрацького, В.Коваль та Л.Геньби.

Цей захід став своєрідним відродженням літературно-мистецького фестивалю «Поетичний травень».

Переглянути фото

Переглядів: 318 | Додав: kz_osvita | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar